Menu

 

poniedziałek

 15.10.2018r.
Zupa ziemniaczana(250g): wywar z kury, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, cebula, czosnek, sól, pieprz, mąka pszenna(gluten), olej, koperek.
Spaghetti z mięsem   w sosie bolońskim(190g): m. wieprzowe, makaron(śladowe ilości jajka),  olej roślinny, cebula, czosnek, zioła, sos boloński knorr, sól, pieprz. Owoc.
Napój pomarańczowy(180ml): sok 100% pomarańczowy rozcieńczony z wodą.

wtorek

 16.10.2018r.
Rosół z makaronem(250g): wywar z kury, wywar z m. wołowego, wywar z jarzyn(marchew, pietruszka, seler, kapusta włoska, por), makaron jajeczny: mąka pszenna gluten, natka, cebula, czosnek, sól, pieprz.
Duszony udziec z kurczaka(80g): udziec drobiowy bez skóry i bez kości, sól, papryka mielona, czosnek, pieprz czarny, cebula, marchew, zioła prowansalskie, olej roślinny.     Ziemniaki(100g): ziemniaki, sól, masło.
Duszona marchewka z groszkiem(100g): marchew, groszek konserwowy, masło(mleko), mąka pszenna(gluten), pieprz czarny, sól.
Kompot wieloowocowy
(180ml): czarna porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko.

środa

17.10.2018r.
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250g), ogórki kiszone, wywar z kury, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, śmietana(mleko), ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, natka
Gulasz wieprzowy (140g): łopatka wieprzowa, olej roślinny, mąka pszenna(gluten), cebula, czosnek, mąka ziemniaczana, kminek, sól, pieprz, oregano, papryka, liść laurowy, ziele angielskie.
Kasza(100g): kasza jęczmienna (gluten), sól.
Sałatka z czerwonej kapusty(100g): k. czerwona, cebula, jabłko, kwas cytrynowy, olej roślinny, cukier, sól, pieprz.
Napój jabłkowy(180ml):sok 100% jabłkowy rozcieńczony z wodą.

czwartek

18.10.2018r.
Zupa brokułowa z zacierką(250g): wywar z kury, brokuły, zacierka(jajko), marchew, pietruszka, seler, natka, sól, pieprz,  śmietana(mleko).
Pieczeń z indyka w sosie własnym(140g): filet z indyka, olej roślinny, mąka pszenna(gluten), mąka ziemniaczana, cebula, czosnek, kminek, zioła prowansalskie pieprz, papryka, sól.
Ziemniaki(100g): ziemniaki, sól, masło.
Surówka z białej kapusty(100g): biała kapusta, cebula, jabłko, kwas cytrynowy, olej roślinny, majonez(jajko), jogurt(mleko), cukier, sól,  pieprz.
Kompot wieloowocowy(180ml): czarna porzeczka, truskawka, agrest, czerwona porzeczka, jabłko, ananas.

piątek

 19.10.2018r.
Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą(250g): wywar z kury, wywar z wędzonki, groch, ziemniaki, kiełbasa,  marchew, pietruszka, seler, por, sól, pieprz, majeranek.
Racuchy z jabłkami polewane jogurtem(200g): mąka pszenna(gluten), mleko, jajka, drożdże, kefir(mleko), jabłka, cukier, sól, olej roślinny, jogurt(mleko).
Herbata z cytryną(180g): herbata, cukier, cytryna.