Menu

 

poniedziałek

14.10.2019r

 

Zupa ogórkowa z ryżem(250g), ogórki kiszone, wywar z kury, ryż, marchew, pietruszka, seler, śmietana(mleko), ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, natka.
Gulasz wieprzowy (120g): łopatka wieprzowa, olej roślinny, mąka pszenna(gluten), cebula, czosnek, mąka ziemniaczana, kminek, sól, pieprz, oregano, papryka, liść laurowy, ziele angielskie.
Ziemniaki(100g): ziemniaki, sól, masło(mleko)
Mizeria ze śmietaną(100g): ogórek świeży, śmietana(mleko), koperek, kwas cytrynowy, cukier, sól.
Napój pomarańczowy(180ml): sok 100% pomarańczowy rozcieńczony z wodą.

wtorek

15.10.2019r.

Krupnik zabielany(250g): wywar z kury, kasza jęczmienna(gluten), marchew, pietruszka, seler, kap. włoska, por cebula, czosnek, majeranek, pieprz, sól.
Kotlet drobiowy(90g):filet z kurczaka, mąka pszenna(gluten), jajko, bułka tarta(gluten), mleko, czosnek, olej roślinny, sól, pieprz.   
Ziemniaki(100g): ziemniaki, sól, masło(mleko).                          
Kapusta zasmażana(100g): kapusta kiszona, kapusta biała, mąka pszenna(gluten), olej, cebula, kminek, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz.
Kompot wieloowocowy(180ml): truskawka, wiśnia, malina, jabłko.

środa

16.10.2019r.

 

Zupa ziemniaczana(250g): wywar z kury, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, cebula, czosnek, sól, pieprz, mąka pszenna(gluten), olej, koperek.
Zrazy wieprzowe mielone w sosie pomidorowym(120g): m. wieprzowe, jajko, czosnek, cebula, bułka wodna(gluten), bułka tarta(gluten), koncentrat pomidorowy, olej roślinny, śmietana, masło(mleko),  mąka pszenna(gluten), skrobia ziemniaczana, sól, pieprz.
Kasza(120g): kasza jęczmienna (gluten), sól.
Sałatka z czerwonej kapusty(100g): k. czerwona, cebula, jabłko, kwas cytrynowy, olej roślinny, cukier, sól, pieprz.
Napój jabłkowy(180ml):sok 100% jabłkowy rozcieńczony z wodą.

czwartek

17.10.2019r.
Zupa kalafiorowa z makaronem(250g): wywar z kury, kalafior, makaron(śladowe ilości jajka), marchew, pietruszka, seler, przyprawy, śmietana(mleko), koperek.
Pieczeń z indyka w sosie własnym(120g): filet z indyka, olej roślinny, mąka pszenna(gluten), mąka ziemniaczana, cebula, czosnek, kminek, zioła prowansalskie pieprz, papryka, sól.
Ziemniaki(100g): ziemniaki, sól, masło(mleko).
Surówka z marchwi(100g): marchew, jabłko, olej roślinny, cukier, kwas cytrynowy.
Kompot truskawkowy z jabłkami(180g): truskawki, jabłka, cukier.

piątek

18.10.2019r.
Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą(250g): wywar z kury, wywar z wędzonki, groch, ziemniaki, kiełbasa,  marchew, pietruszka, seler, por, sól, pieprz, majeranek.
Makaron  z serem(220g): makaron z pszenicy durum(śladowe ilości jajka), twaróg(mleko), masło, cukier, cynamon.                         
Herbata z cytryną(180g): herbata, cukier, cytryna. Owoc.